„Солунски патрдии“ вечер во Драмски

Вечер (27 мај 2013, понеделник) во 20:00 часот на сцената на Драмскиот театар ќе биде изведена претставата „Солунски патрдии“.

фото: Дневник

 

Во претставата играат : Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова

Текстот е на Миле Попоски, а режијата на Коле Ангеловски

You May Also Like