Јапонскиот музички иноватор Kouhei Matsunaga доаѓа во Скопје

BTKRSH колективотго најавува првиот настап во Скопје на легендарниот јапонски иноватор во електронската музика Kouhei Matsunaga, кој ќе го претстави техно проектот NHK’Koyxen под отворено небо во Капан Ан – денеска (четврток, 5 јуни 2014).

Kouhei Matsunaga

Kouhei Matsunaga е култен продуцент, илустратор и звучен иноватор кој своето време го поминува помеѓу родениот град Осака (Јапонија) и Берлин, каде е еден од најзначајните артисти во берлинската техно, но и експериментална сцена.

Својата музика, под голем број на алиаси ја издава за култни издавачки куќи како Raster-Noton, Skam, PAN и Mille Plateaux, додека импресивната листа на неговите музички соработници ја сочинуваат артисти како Mika Vainio, Merzbow, Sean Booth (Autechre), Sesnational (Jungle Brothers), Conrad Schnitzler, Mark Fell, Antipop Consortium…

NHK’Koyxen е псевдонимот кој Kouhei го користи за својата клубска техно продукција, а настапот во Скопје е дел од неговата прва поголема светска турнеа со овој проект, која опфаќа настапи во култни клубови ширум светот како Berghain, Fri-Son, Gesamkunstwerk…

NHK’Koyxen (live)
[Raster-Noton | Skam | Mille Plateaux | PAN] // Osaka (JP)
http://www.residentadvisor.net/dj/nhkkoyxe
http://koyxen.blogspot.com/

DSPH Showcase:
Noitu / Abduct [av mash up] + B.ATL [djset]
https://soundcloud.com/dsphsounds
https://soundcloud.com/baltonic
http://www.noitu.mk/

Martchin b2b Ogie
https://soundcloud.com/martchin-triffo
https://soundcloud.com/ogie

Andreas Hz b2b Marko Rikaloski
http://www.residentadvisor.net/dj/andreashz
https://soundcloud.com/marko-r-1

+ visuals by Abduct (Mexico) and Lazy Kidz Visualz
http://vimeo.com/abduct
https://www.facebook.com/LazyKidzVisualz

You May Also Like