Шекспир фестивал: „Крал Лир“ на Велешкиот театар

Денеска (среда, 23 јули) во рамките на „Шекспир фестивал“ во Народниот театар во Битола во 20:30 часот гостува Народниот театар од Велес со претставата „Крал Лир“.

teatar-maski

Во „Кралот Лир” главната улога ја толкува Јордан Витанов, а покрај него играат и Васил Зафирчев, Зоран Љутков, Самоил Стојановски, Александар Вељановски, Жарко Спасовски, Марија Стефановска, Кети Борисова, Славица Манаскова, Слободанка Чичевска, Зорица Панчик, Кица Ивковска и Фаик Мефаиловски.

You May Also Like