Харфистот Емануел Сејсон ќе настапи во Македонија

Светскиот харфист, Емануел Сејсон ќе оддржи концертен под насловот „Огнена харфа“ в четврток (20 февруари) со почеток во 20:00 часот , во Македонскиот народен театар каде ќе прозвучат звуците на симфонискиот оркестар на Македонската филхармонија.

Harfa

Харфистот Сејсон, кој исто така е победник на престижниот натпревар АРД во Минхен, првпат во Македонија ќе го изведе Концертот за харфа и оркестар од аргентински композитор Алберто Гинастера. Диригент на концертот е Борјан Цанев, а на програмата се лиричната Симфонија d-moll од францускиот композитор Цезар Франк, како и праизведба на Недовршена рапсодија од македонскиот композитор Томислав Зографски.

You May Also Like