ФМУ со концерт во чест на долгогодишното француско-германско пријателство

Амбасадата на Република Германија и Францускиот институт во Скопје во соработка со Факултетот за музичка уметност организираат концерт во чест на 49 години француско-германско пријателство.

Со овој концерт се одбележува потпишувањето на Елисејскиот договор на 22 јануари 1963 година, договор кој го отвори патот за помирување меѓу Германија и Франција и за една исклучителна соработка меѓу двете земји во бројни области како економијата, образованието, културата и размената на млади.

Токму во тој дух амбасадите на Германија и Франција избраа да ја прослават четириесет и деветтата годишнина од ова пријателство, со концерт на младите таленти од Факултетот за музичка уметност во Скопје, кои изведуваат музичка програма што доаѓа од двете страни на Рајна.

Концертот ќе се одржи утре (среда, 15 февруари 2012 година), во Концертната сала на ФМУ, со почеток во 20:00 часот. Влезот е слободен.

You May Also Like