Филмот „ФИФА 2014: Обединети страсти“ премиерно во Милениум

Оваа недела на репертоарот на киното Милениум следуваат 2 премиери.

FIFA_UnitedPassions(Foto)

 

Во екот на светското првенство во фудбал, на програмата премиерно продукцијата која го одбележува формирањето на Светската фудбалска федерација и стартот на Светските фудбалски првенства, филмот „ФИФА 2014: Обединети Страсти“ во режија на Frédéric Auburtin, со Tim Roth, Sam Neill, Thomas Kretschmann, Gérard Depardieu во главните улоги.

ФИФА 2014: ОбединетиСтрасти (FIFA 2014: United Passion)- премиера 19.06 четврток

Режија: FrédéricAuburtin

Улоги: Tim Roth, Sam Neill, Thomas Kretschmann, GérardDepardieu
Траењенафилмот: ‘110
Жанр:Драма

Група страствени европски бунтовници ги здружува силите како би покренала амбициозен проект: Меѓународната федарација на фудбалски асоцијации(FIFA). Ова е епска, нераскажана приказна која ја оживува инспиративната сага за Светското првенство…
Вонвременска сторија која ја слави играта која не е само светски познат спорт, туку и единство на надежта и тимскиот дух.

Ново филмско остварување доаѓа и од анимираната продукција. Второто поглавје од епската трилогија „Како да го дресирате вашиот змеј“, филм во кој гласовите ги позајмија Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler.

Како да го дресирате вашиот змеј 2 3Д (How to train your dragon 2 3D) – премиера 19.06 четврток

Режија: Dean DeBlois

Улоги/Гласови: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler
Траењенафилмот: ‘102
Жанр: Акција / Авантура / Анимација

Возбудливото второ поглавје од епската трилогија Како да го дресирате вашиот змеј не враќа во фантастичниот свет на Штуц и Штрбавиот на островот Берк, пет години откако змаевите и Викинзите успешно се помириле.
Додека останатите членови на екипата постојано се тркаат со змејови, новиот омилен контактен спорт на островот, нераздвојните Штуц и Штрбавиоткрстарат по небото откривајќи нови светови. По една таква експедиција ќе откријат тајна ледена пештера, куќа на стотици нови змаеви и нивната мистериозна вода. Двајцата пријатели се наоѓаат во средиштето на битка, чија цел е да се заштити мирот. Само со здружени сили тие двајца имаат можност да ја променат иднината на змаевите и луѓето.

You May Also Like