УФО повторно напаѓа!

Во периодот од 14-ти до 16-ти Јуни , во Охрид, во организација на Центарот за Културен Проток „АРТерија“, по втор пат ќе се одржи Уметнички Фестивал Охрид „УФО 2“.

Благодарение на соработката со Центарот за Култура “Григор Прличев”, оваа година “УФО 2” има чест да ја отвори летната кино бавча. Во текот на 3 дена ќе се одвиваат повеќе видови на уметнчко културни настани.

По теркот на претходниот фестивал ,програмата опфаќа: цртање на графити, проекција на филмови, инсталации, перформанси, изложби, рецитали, музика, работилници. Ќе учествуваат млади уметници од државава од различни уметнички профили, како и учесници од многу други земји од Европа, студенти на ФАМУ. За филмските проекции направена е соработка со Антонио Вељаноски – студент на Филмскиот и ТВ Факултет на Академијата за сценски уметности во Прага – “ФАМУ”, во чија селекција ќе биде прикажан и последнито филм на Иво Трајков.

http://www.scribd.com/doc/146842086/UFO-2-Programa

14 Јуни (петок)
-ГРАФИТИ (Зоран Мише & Ива Димитрова ,Илија Demo Богданоски & Незир ZiRo Kеримоски)
-МУЗИЧКИ ПЕРФОРМАНС (Александра Поповска)
-ИЗЛОЖБА НА ДИЗАЈНЕРСКИ НАКИТ (Елена Ристовска, Ивана Наумоска Глухаич, Марта Пејоска)
-ИЗЛОЖБА (Ѓорѓи Крстевски, Јован Куциноски)
-ФИЛМОВИ(Георги Унковски, Лукаш Кокеш, Арамисова, Милена Станишлевиќ, Матеј Поспишил,Фиона Циклер, Зузана Кирхерова – Шпидлова
-МУЗИКА (Нино Флудер – Диџеј – сет)

15 Јуни (сабота)
-ГРАФИТИ (Зоран Мише & Ива Димитрова ,Илија Demo Богданоски & Незир ZiRo Kеримоски)
-МУЗИЧКИ ПЕРФОРМАНС (Александра Поповска)
-ИЗЛОЖБА НА ДИЗАЈНЕРСКИ НАКИТ (Александра Шекутковска, Елена Ристовска, Ивана Наумоска Глухаич, Марта Пејоска)
-ИЗЛОЖБА (Ѓорѓи Крстевски, Јован Куциноски)
-ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ (Анета Василева , Снежана Стојчевска , Александар Станојков , Марјан Тасевски, Мира Смаќоска, Маја Мојсова)
-ФИЛМОВИ
Матуш Визар, Криштоф Јанковец, Либор Пикса, Наум Михајловски,Тијана Петковска,Мартин Мај, Иван Ивановски, Томаш Елшик)
-МУЗИКА (DREAMFIX)

16 Јуни (недела)
-ГРАФИТИ (Зоран Мише & Ива Димитрова ,Илија Demo Богданоски & Незир ZiRo Kеримоски)
-РАБОТИЛНИЦА ОРИГАМИ (Наташа Алексиќ -Едукативен Центар “ Global house “ -Охрид)
-ИЗЛОЖБА НА ДИЗАЈНЕРСКИ НАКИТ (Марта Пејоска, Елена Ристовска, Ивана Наумоска Глухаич, Александра Шекутковска)
-ИЗЛОЖБА (Ѓорѓи Крстевски, Јован Куциноски)
-ФИЛМ („90 минути Берлин- проект“ – Иво Трајков)

You May Also Like