Успешно завршен едукативно-музичкиот проект „Празнење батерии“

8870 отпадни батерии, 208 мобилни телефони, 12 батерии од лап топ, 4 батерии од фото апарат и 30 мали акумулатори од алармни уреди се собраа за време на настанот наречен  “Празнење батерии”.

nastan_praznenje_baterii_agenda

 

Повеќе од 2.500 млади го посетија музичко-едукативниот настан организиран од Гоу Грин во Клубот Хаванана на 24 октомври.  Посетителите кои дојдоа безбатерии или мобилни телефони донираа средства во Црвениот Крст за акцијата за изградба на живеалишта за две фамилии кои немаат соодветни услови за живеење.

Целта на настанот беше да се развие јавната свест за селектирање и рециклирање на отпадни батерии и отпадни мобилни телефони.

На настанот настапуваа Нокаут, “Eye Cue”, ФанкШуи, Марлон Брандо, ДЈ Чваре и ДЈ К-105.Водител на настанот беше Марко Новески кој ја прикажа позадината на проектот Гоу Клин 2014 кој се одвива од 2011 година.

Проектот Гоу Клин 2014 е поддржан од Македонски Телеком, Т – Мобиле Македонија и Норвешката Амбасада во Белград.

You May Also Like