Уметнички проект за Ромите на Бит Фест

Вечер (вторник, 21 август, 2012) во 20:00 во Магазата, Димитар Димитровски – Такец ќе гпо претстави својот поетско-музички и балетски перформанс „40 Години посветен на Ромите“.


Програмата се состои од неколку популарни  музички дела, кaко и неколку авторски композиции за кои Такец има подготвено танцови движења и пантомима дел.

Инаку, Димитар Димитровски го проучува културнното наследство нa Ромите од далечната 1972 година кога буквално бил понесен од зборовите „Лачо и баро ем шукар“.

You May Also Like