Струга се подготвува за вториот „ДримON“

Во периодот од 23-27 јули на летната сцена на Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга ќе се одржи вториот фестивал за процесирање на културата „ДримON“. Организатор е здружението ИНКА.

drimON_2014

 

ПРОГРАМА

Среда 23 јули
СВЕ(С)Т ВО ТРАНЗИТ

17:00 Официјално отворање, прес конференција
18:00 Работилница: „MOnuMENTI and beyond… Stories and Silkprint“ Marko Krojac (GЕR)
20:00 Предавање: „18%“ Небојша Илијевски
21:30 Изложба: „Предел во транзиција: триптих“ Игор Тошевски
22:30 Филм: Noviembre
00:00 Музика: Јане Алтипармаков Dj set

Четврток 24 јули
КАДАРЕН РЕЗ

16:00 Експериментална работилница за деца
18:00 Предавање: „Применета музика“ Игор Василев
20:00 Предавање: „Филмска продукција: аматерска и професионална, сличности и разлики“ Стефан Сидовски
21:30 Изложба: Инсталација и перформанс: „Dis-connected“ Ана Лазаревска
22:30 Кратки филмови: „Четврток“ Милчо Манчевски / „Епизодист“ Игор Алексов „Влакна“ Елеонора Венинова /„Што е парада?“ Наташа Гелева „Девојчето со кибритчињата“ Филип Матевски /„Супа од кокошка“ Лидија Мојсовска
00:00 Музика: Новоградска Dj set

Петок 25 јули
ПРОЕКТИРАНО ЖИВЕЕЊЕ

16:00 Работилница за млади: „Оригами“ Ивана Групче
20:00 Предавање: „Параметарски формации“ Јоне Јанкоски
21:30 Изложба: „Project which is not a project“ ОПА
22:30 Музика: Никола Матоски Dj set

Сабота 26 јули
УТРЕШНИОТ УМЕТНИК

16:00 Работилница за млади: „Урбано плетење“ Катерина Микрут
18:00 „Арт презентација: Мини музеј“ Alexis Debeuf (FR)
20:00 Предавање: „Слободни зони на урбаната совест“ Ана Јовковска
21:30 Изложби: „Поп арт илустрации“ Енкел Дика
„Бестрашните“ Љубиша Камењаров
22:30 Концерт: Ti + Dojo (opening act) (SRB)

Недела 27 јули
БАШКА РЕАЛНОСТ

17:00 Интерактивна работилница „Надреалистички вежби“
20:00 Предавање и изложба: „Градот и чудесното (сензибилитетот и раѓањето на модерната поезијата)“ акад. Влада Урошевиќ
21:30 Музичкo поетски перформанс: „Две месечини“ Никола Маџиров
22:30 Претстава: „Јас, љубам, Бог“ Буден театар
00:00 Музика: ДРИМOFF Dj set

ВО РАМКИ НА ФЕСТИВАЛОТ 23-27 ЈУЛИ ЛЕТЕН САЕМ НА КНИГА БАЗАР ЗА УМЕТНИЧКИ ПРОИЗВОДИ

You May Also Like