Стихови од Славе Ѓорго Димоски на руски јазик

Книгата „Мојата длабочина“ од Славе Ѓорѓо Димоски неодамна беше објавена на руски јазик. Издавач е „У Никитиних ворот“ од Москва, а поезијата ја препеаја Максим Замшев и Олга Панкина.

 

Ова е втора книга поезија од Димоски преведена на руски јазик. Претходната „Мајчин јазик“, во превод на Олга Панкина, беше објавена во 1996 година, во издание на „Лермонтов“ од Москва. Досега на странски јазици се преведени единаесет негови книги.

You May Also Like