„Смртта на трговскиот патник“ на Битолски вечерва во МНТ

Денеска (18 јули, петок) во 20:00 часот во Македонскиот народен театар гостува Битолски театар со претставата „Смртта на трговскиот патник“ рботена според Артур Милер, а во режија на Љупчо Георгиевски.Гостувањето е во рамки на Скопско лето.

theatar masks (copy)

Во претставата „Смртта на трговскиот патник“ на Битолски играат:

вили ломан – Борис Чоревски
линда ломан – Соња Михајлова
биф ломан – петар горко
Харолд „Хепи“ ломан – Марјан Ѓоргиевски
Чарли – Слободан Степановски
бернард – Борче Ѓаковски
бен ломан – Митко С. апостоловски
Госпоѓица Френсис – илина Чоревска
Хауард вагнер – никола пројчевски
Госпоѓица Форсајт – Маја андоновска
Госпоѓица лета – катерина аневска
суфлер: радојка Димеска
инспициент: Митко ивановски

сценографија: валентин Светозарев
костимографија: андреј Ѓоргиевски / Благој Мицевски
светло: Димче Спасевски

You May Also Like