Серија предавања за Меѓународниот ден на археологијата

Центарот за научни истражувања и промоција на културата HAEMUS, по повод „Меѓународниот ден на археологијата 2014 организира серија предавања од областа на археологијата.

serija_predavanja_den_arheologija

Предавањата ќе се одржат на 30 октомври 2014 (четврток), во City Hall CENTER (поранешен Хард Рок), со почеток во 19:00 часот.

Настанот е од промотивен карактер и се прави во соработка со Archaeological Institute of America, a основната цел е популаризација на македонската археологија и културното наследство.

Сите посетители ќе имаат ретка можност на едно место да видат и чујат десеттина македонски археолози и со нив да дебатираат јавно.

You May Also Like