Се подготвува 6-та Тортијада

Проектот произлегува од Програмата за финансирање на проекти за развој на занаетчиството, угостителството и трговијата на Град Скопје за 2014 година.

torta

На 25 октомври 2014 (сабота) во ВЕРО ЦЕНТАРОТ, по шестти пат ќе се одржи традиционалната манифестација „ИНТЕРСКОПКЕЈКС 2014“.

Покровител на манифестацијата е Град Скопје, а организаатор на настанот е Хуманитарната организација ХОА – Ангелчиња.

Граѓаните и посетителите на Скопје ќе имаат можност да уживаат во креациите на аматери и на професионалци од земјава и од странство, а годинава своето учество го најавија кандидати од осум држави. Тортите коишто ќе учествуваат на натпреварот по завршувањето на манифестацијата ќе бидат подарени на социјално-загрозени семејства.

Манифестацијата ќе биде поделена во два дела:

– ревијалениот дел од манифестацијата ќе се одржи од 12 до 17 часот, кога граѓаните ќе имаа можност да ги разгледаат изложените торти и изложбените штандови, ќе гласаат според нив за најдобрата торта, притоа уживајќи во богатата музичка програма,
– а официјалениот дел ќе трае од 17 до 19:30 часот, кога ќе се прогласат најдобрите изложбени штандови, а воедно и ќе се прогласат победничите торти во двете категории кои ќе бидат наградени со симболични награди.

Влезот на манифестацијата „ИНТЕРСКОПКЕЈКС 2014″ ќе биде бесплатен

You May Also Like