Светот во иднина, низ наочари: Project Glass (видео)

Технологијата секој ден се повеќе се развива, а компјутерите, таблетите, ајпедите, мобилните и другите хај тек предмети стануваат незаменлив дел од нашите животи. Да видиме како ќе живееме кога на нас ќе ги ставиме овие хај тех наочари, поврзани со интернет преку вграден компјутер во нив.

Овој проект на google: Project glass се очекува да излези на пазарот за една година од сега, а вредноста на еден пар очила да бидат околу 1500 долари. Сметам дека вреди секој даден цент за нив. Луда работа. 🙂

 

You May Also Like