Рецитал „Епохија“ во Концертната сала на ФМУ

На 27 декември (четврток) во Концертната сала на ФМУ, со почеток во 20:00 часот ќе имате можност да го проследите рециталот “Епохија”.

Кога поларитетите се спојуваат во една своевидна радиестензија во нејзиниот епицентар се случува музиката.“

Постулатот на овој концепт не е во стратификацијата или интерполацијата на едно созвучје туку во кохезијата на дамарите од инструментите кои експлодируваат на сцената и ја пресликуваат музичката историја низ вековите.. Хронолошки чуствуваме како расте и се развива музичкиот израз и форма што е и концептот на овој рецитал. Епохија е хабитусот на класичниот музички израз кој иако се менува низ вековите останува достоен на уметноста која ја застапува.

Програма:
1. Per te lascai la luce- Georg F. Handel
2. Sonata No. 2- Attilio Ariosti
3. Two songs per voice, string bass and piano- Giovanni Bottesini
-Une bouche aimѐe
-Tutto il mondo
4. Nightingale and the Rose- Nikolai Rimsky-Korsakov
5. Elegie Op.3 No.1- Sergei Rachmaninoff
6. Die Lorelay- Franz Liszt
7. Apparation- Claude Debussy
8. Vizija- Gavrilo Milovanovich

Во изведба на:
Симона Петровска- сопран
Петруш Петрушевски- контрабас
Иван Еминовиќ- пијано

You May Also Like