Репертоар на Народниот театар во Битола

Оваа недела (24 февруари – 1 март) на репертоарот на Битолскиот народен театар се претставите: „Есенин“, „Без паника“ и „Смртта на трговскиот патник“.

theatar masks (copy)

Распоредот на претставите во Битолскиот театар за оваа седмица е следниот:

 

24.02.2014 (понеделник) 19.30
„Есенин„
адптација и музика : Марјан Неќак
режија:Благојче Божиновски

25.02.2014 (вторник) 19.30
„Есенин„
адптација и музика : Марјан Неќак
режија:Благојче Божиновски

26.02.2014 (среда) 19.30
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија:Благој Мицевски

27.02.2014 (четврток) 19.30
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија:Благој Мицевски

28.02.2014 (петок) 19.30
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија:Благој Мицевски

01.03. 2014 (сабота) 19.30
„Смртта на трговскиот патник“
автор:Артур Милер
режија: Љупчо Ѓоргиевски

You May Also Like