Репертоар на Драмски театар Скопје

Репертоар на Драмскиот театар Скопје за периодот од 3 до 9 декември, 2012 година:

ден и час: 03.12.2012 (понеделник) | 20.00
претстава: „Грев или шприцер“
играат: Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор: Сашко Насев
режија: Деан Дамјановски

ден и час: 09.12.2012 (недела) | 20.00
претстава: „Вртелешка“
играат:    Драгана Левенска, Зоран Љутков, Трајанка Илиева – Таци, Филип Трајковиќ, Маја Вељковиќ – Пановска, Рубенс Муратовски, Кристина Ласовска, Игор Ангелов, Билјана Беличанец – Алексиќ, Игор Стојчевски
автор: Артур Шницлер
режија:   Андреј Цветановски, Ирена Стеријовска, Иван Манасковски, Хана Миленковска, Теа Беговска

You May Also Like