Репертоар на Драмскиот театар

Оваа недела (18-23 февруари, 2013) на репертоарот на Драмскиот театар во Скопје:

 

ден и час: 18.02.2013 (понеделник) | 20.00
претстава: ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат:    Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор: Сашко Насев
режија: Деан Дамјановски

 

ден и час: 19.02.2013 (вторник) | 20.00
претстава: ХАМЛЕТ
играат: Дејан Лилиќ, Бранко Ѓорчев/Петар Горко; Драган Спасов, Катерина Коцевска, Викторија Степановска/Сања Арсовска, Лазе Манасковски, Игор Стојчевски…
автор: Вилијам Шекспир
режија:    Дејан Пројковски

ден и час: 21.02.2013 (четврток) | 20.00
претстава: М К С – мјузикл
играат: Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова
автор: Според сценарио на Славко Јаневски и текст на Војдан Чернодрински
режија: Сташа Зуровац

You May Also Like