Репертоар на Драмскиот театар

На репертоарот на Драмскиот театар во Скопје престојната недела (04-09.02) се следниве претстави:

 

 

ден: 04.02.2013 (понеделник) | 20.00
претстава: УМРИ МАШКИ
играат: Јелена Жугиќ, Драган Спасов-Дац , Бранко Ѓорчев/Роберт Вељановски
автор: Алдо Николај
режија: Коле Ангеловски

 

ден и час: 06.02.2013 (среда) | 20.00
претстава: М К С – мјузикл
играат: Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова
автор:    Според сценарио на Славко Јаневски и текст на Војдан Чернодрински
режија:    Сташа Зуровац

ден: 07.02.2013 (четврток) | 20.00
претстава: 2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ
играат:    Билјана Беличанец-Алексиќ, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов
автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

 

ден: 08.02.2013 (петок) | 20.00
претстава: ГЕНЕТИКА НА КУЧИЊАТА
играат:    Драган Спасов – Дац, Јелена Жугиќ, Филип Трајковиќ, Драгана Левенска,
Билјана Беличанец -Алексиќ, Роберт Вељановски, Никола Ацески, Игор Ангелов, Дејан Лилиќ, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Крсте Јовановски, Гордана Ендровска, Жарко Димоски
автор:    Венко Андоновски
режија:    Дејан Пројковски

 

ден и час: 09.02.2013 (сабота) | 20.00
претстава: ГРЕВ ИЛИ ШПРИЦЕР
играат:    Драган Спасов, Биолјана Беличанец-Алексиќ, Јана Стојановска/Ана Стојановска, Зоран Љутков, Мартин Јордановски, Роберт Вељановски, Сашо Тасевски, Маја Вељковиќ-Пановска, Билјана Драгичевиќ-Пројковска
автор:    Сашко Насев
режија:    Деан Дамјановски

You May Also Like