Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица Битолскиот народен театар го одбележува јубилејот 70 години постоење.

 

hamletmashina bitolski teatar (Copy)

Освен прославата на репертоарот ќе се најдат и претставите „Без паника“ и „Хамлетмашина“.

11.11. 2014(вторник)   19.30 ч.
„Без паника“
автор: Мика Мулуаху
режија: Благој Мицевски

12.11.2014 (среда)       19.30 ч.
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

13.11.2014 (четврток)    19.30 ч.
„Хамлетмашина“
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

14.11.2014 (петок)        20.00 ч.
Во големата сала на Центар за култура
Роденденска претстава  по повод 70 год. постоење на НУ Народен театар Битола
Настапува целиот ансамбл.

You May Also Like