Репертоар на Битолскиот народен театар

Оваа седмица (24-29 март) на репертоарот на Битолскиот народен театар се неколку претстави:

diva nt bitola 2

Освен редовниот репертоар, Народниот театар од Битола, оваа недела, го одбележува и 27 Март –  Светскиот ден на театарот :

 

24.03.2014 (понеделник) 19.30
„Есенин “
адаптација на текст и музика :Марјан Неќак
режија: Благојче Божиновски

25.04.1014 (вторник) 19.30
„Есенин“
адаптација на текст и музика :Марјан Неќак
режија: Благојче Божиновски

26,03.2014 (среда) 19.30
„Денови без драма“
автор и режија: Марјолаин Биренс

27.03.2014 (четврток)
Во чест на Меѓународен ден на Театарот
„Смртта на трговскиот патник“ 19.00
„Дива“ 21.00
„Без паника“ 21.00

28.03.2014 (петок) 19.30
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија. Благој Мицвски

29.03.2014 (сабота) 19.30
„Без паника“
автор: Мика Мулуахо
режија: Благој Мицевски

You May Also Like