Ревија на руски филмови во Охрид

Ревијата на руски филмови ќе започне на 9-ти мај 2013 година во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид.

Ревијата е во организација на Филмскиот Фонд во соработка со Руската амбасада, Рускиот културен центар-Софија, Министерството за култура, Кинотека на Р. Македонија, и Центарот за култура “Григор Прличев” – Охрид. Заедничкиот проект е со наслов ВОЈНА И МИР ВО РУСКИОТ ФИЛМ.

На програмата се следниве филмови:

* Ние сме иднината
* Поп
* Една Војна
* Ѕвезда
* Ослободување
* Летаат здраловите

You May Also Like