Ревија на македонски филмови во Берово

Во Рамките на летната културна програма на општина Берово, а во соработка со Министерството за култура на Република Македонија, Агенцијата за филм на Република Македонија, Кинотеката на Република Македонија во период од 3 до 7 јули ќе се одржи Ревија на македонски филмови.

vlakna film prva klapa 6

Во склоп на ревијата, беровската публика ќе има можност да ги проследи филмовите од новата македонска продукција, како и во соработка со Гете институтиот и Кинотеката на Македонија најмладите ќе уживаат во детската програма “БУФ” .

Ревијата на македонските филмови беше со краткометражниот филм „Влакна“ на Елеонора Венинова и „Ова не е американски филм“ на Сашо Павловски.

Сала на прикажување: Бизнис Инкубатор

Програма

Ден 2: 04.07.2014, 20 ч.
„Материјал за аудиција“ на Ѓорче Ставревски
„Панкот не е мртов“ на Владимир Блажевски

Ден 3: 05.07.2014, 20 ч.
„Човекот со чудна навика…“  на Вардан Тозија
„Трето полувреме“ на Дарко Митревски

Ден 4: 06.07.2014, 20 ч.
„Игра и спас“ на Горан Тренчовски
„Војната заврши“ на Митко Панов

Ден 5: 07.07.2014, 20 ч.
„Убаво време за умирање“ на Сенад Абдули
„Балканот не е мртов“ на Александар Поповски

Ден 6: 08.07.2014, 20 ч.
„Недовршена приказна“ на Наум Михајловски
„Барајќи си ја среќата“ на Марија Џиџева
Ден 7: 09.07.2014, 20 ч.
„Плати и жени“ на Атанас Георгиев
=====================================================================
ПЛАДНЕВНА ФИЛМСКА ПРОГРАМА – Детска програма БУФ
=====================================================================

Ден 2: 04.07.2014, 12 ч.
ГОЛЕМИОТ СОН / 113 мин.

Ден 3: 04.07.2014, 12 ч.
ЛЕТЕЧКАТА УЧИЛНИЦА / 110 мин.

Ден 4: 06.07.2014, 12 ч.
ЧУДОТО ОД БЕРН / 117 мин.

You May Also Like