Раскази од Прокопиев објавени во лондонски „Поем“

Расказите на Александар Прокопиев „Сестричката на Марјан“ и „Аџијата, шустерот и будалата“ се објавени во британското списание „Поем“.


Седиштето на списанието е во Лондон.

Прокопиеве еден од 30 те автори од цел свет меѓу кои се : Јанг Лијан, Хуан Карлос Местре, Шин О’ Брајан, Томаш Шаламун, Јоана Јероним, Дон Патерсон, Амир Ор и други познати светски писатели.

You May Also Like