Промоција на книга за македонските Евреи

Фонодот на Холокаустот на Евреите во Македонија ја организира промоцијата на книгата „Македонските Евреи во османлиските пописи од XVI и од XIX век“ од д-р Драги Ѓорѓиев.

 

promocija_makedonskite_evrei_vo_osmanliskite_popisi

 

Промоцијата ќе се одржи в четврток (16 октомври) во 12:00 часот во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, а промотор ќе биде д-р Софија Грандаковска.

You May Also Like