Програма на престојниот АКТО

Годинешниот АКТО Фестивал за современи уметности ќе се случува во периодот од 22-ри до 24-ти август, 2014 година во Битола.

oficijalen poster_AKTO

 

Најголемиот дел од настаните на АКТО се случуваат жОфицерскиот дом и паркот до него, како и во Мобилната галерија, која специјално за фестивалот патува за Скопје.

ПЕТОК 22.08.2014
ОFF ПРОГРАМА
Локација. ВОЗ/СКОПЈЕ – БИТОЛА
14:30 – 18:30

ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА
Локација: МОБИЛНА ГАЛЕРИЈA (паркот до Офицерски дом)
CAC_Центар за современи уметности Скопје

21:00 – 22:00
Отворање на галеријата со изложбата на Алекси Дебуф
Коктел

ОFF ПРОГРАМА
Локација: Мобилна галерија
21:30 Концерт МАЗНО АМА НЕ Е (Битола)
СИЗ (Куманово)
DJ set Vaso (Pollux, Скопје)

САБОТА 23.08.2014
ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА
Локација: МОБИЛНА ГАЛЕРИЈA (паркот до Офицерски дом)
CAC_Центар за современи уметности Скопје

11:00 – 12:00 Изложба: You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you.
Кураторка: Ивана Васева

12:00 – 13:30 Дискусија
Пат низ светот. Неколку причини да се биде во депресија.
Модератори: Ивана Васева, Дејан Ивановски

13:30 – 15:30 Дискусија: Чекан или огледало? – Уметноста како алатка за подобро општество
Модератор: Филип Јовановски

18:00 – 20:00 Перформативни шетања
Локација: Јавен простор
Учесници: Група ABS (Хрватска)
Јосип Иванчиќ – Пино (Хрватска)
МАЈМУНИ ШТО ЧИТААТ – перформанс САКАМ (Македонија)

19:00-20:00 КОНТРОЛА / перформанс
Локација: Градски автобус (поаѓање пред Мобилна галерија)
Режија: Теа Беговска

20:00-21:30 Дискусија „САКАМ“
Локација: Приватна куќа
Модератор: Мариглен Демири

21:30-22:30 КОНТРОЛА / перформанс
Локација: Градски автобус (поаѓање пред Мобилна галерија)
Режија: Теа Беговска

ОFF ПРОГРАМА
Локација: Фабрика „Битолатекс“
19:00 Критична маса – Битола ( збирно место–паркот до Офицерски дом )

21:00 DJ set Kišobran ( Белград/Србија )
Мирко Попов ( ПМГ/Скопје )
Igor Zotik ( Extravaganza/Berlin )
K.Petrovsky ( Walk&Talk/Bitola )

НЕДЕЛА 24.08.2014
ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА
Локација: МОБИЛНА ГАЛЕРИЈA (паркот до Офицерски дом)
CAC/Центар за современи уметности Скопје

10:00 – 15:00 Велофест (МОФ / Скопје)

12:00-14:00 ДАЛИ БАЛКАНОТ МОЖЕ СОВРЕМЕНО? / јавна дискусија
Локација: Приватна куќа
Модератор: Артан Садику

ОFF ПРОГРАМА
Локација: Офицерски дом / AKTO9 & Jagoda meze bar

12:00 Dj set Saso Recyd Sonja Ismail
Victouer Dejan Dex
Boban Manevich T!hoto & Hi Kick
Berkant Kidas Kunich

You May Also Like