Програма на Виноскоп 2012

Годинашниот 6-ти традиционален фестивал за промоција на виното „Вино Скоп 2012“ ќе се одржи од 10-14 октомври и како и секогаш освен дегустација на вино, ќе  понуди и богата забавна програма со атрактивни имиња од светот на музиката.

 

Етно групата „Ајдаред“ го овора фестивалот во среда (10 октомври), а потоа следуваат Нино Величковски, Игор Џамбазов и Гуру Харе, Черлези, Баклава, Џафер, Калевала, Ди-Џеј Славе, ученици од ДМБУЦ „Илија Николовски- Луј“, Нокаут, Скандал састав итн. Ова се дел од имињата кои ќе го збогатат 6-от Вино Скоп кој ќе се одржи на Плоштадот Македонија.

 

СРЕДА 10/10/12

19:00 – 20:30     AJDARED
20:30 – 21:00     SOU Jane Sandanski-hor
21:00 – 22:30     Nino Velichkovski
22:30 – 23:45     Novi Val se vrakja (POPS)
23:45 – 00:15     SEMKA
00:15 – 02:00     Игор Џамбазов i Guru Hare Bend

ЧЕТВРТОК 11/10/12

12:00 – 15:00     Чалгии
15:00 – 18:00   Duo ILE & NIKICA
19:00 – 20:30     КАЛЕВАЛА
20:30 – 22:00     NRG BEND (KS)
22:00 – 00:00     НОКАУТ
00:00 – 02:00     СКАНДАЛ САСТАВ

ПЕТОК 12/10/12

12:00 – 15:00     Чалгии
15:00 – 18:00     Tамбураши
18:00 – 19:00     DMBUC nasoka za tradicionalna muzika i igra
19:00 – 21:00     Чалгии
21:00 – 22:30      Syntetic wave
22: 30 – 23:30     Shine
23:30 – 01:30     Миле Кузмановски
01:30 – 03:00      ДЈ Славе и Кантурови so drum set

САБОТА 13/10/12

12:00 – 15:00     Лили
15:00 – 18:00      Tamburashi
19:00 – 21:00      Нина Јaнева
21:00 – 23:00     Тони Китановски и Черкези
23:00 – 01:00     BAILDSA (GR)
01:00 – 03:00     KAL BEND (SRB)

НЕДЕЛА 14/10/12

12:00 – 15:00     Лили
15:00 – 18:00      Tамбураши
19:00 – 20:30     АЛАЧКИ (Трубачи)
20:30- 22:00     OFFchestra (KS)
22:00 – 00:00     Baklava
00:00 -02:00     Венко Serafimov  i Miki Jovanovski Dzafer

 

You May Also Like