Претставата „Полицајци“ в петок во Охрид

Во НУ Центар за култура „Григор Прличев“  – Охрид, Народен Театар Охрид овој петок (30 ноември, 2012 година) од 20:00 часот ќе ја изведе претставата  „Полицајци“ во режија и адаптација на Андреј Цветановски.

Во „Полицајци“ играат:

Шеф на Полиција – Никола Тодороски
Наредникот – Валентин Костадиновски
Затвореникот – Стрезо Стаматовски
Генералот – Ивица Цонев
Жената на наредникот – Адријана Билаловиќ
Регентот – Горан Стојаноски
Полицајци – Никола Ристески
Игор Георгиоски
Владимир Ристески
Катерина Петреска

You May Also Like