Премиерно емитување на радиодрамата „Мечка“ на Студент ФМ

Светскиот ден на театарот, 27 март, Универзитетското радио ,,Студент ФМ 92,9” ќе го одбележи со премиерно емитување на радиодрама и со воведување на овој жанр како дел од редовната програма.

studentfm92.9-logo

„Мечка“ од А. П. Чехов е првиот проект кој ќе биде емитуван на 27.3.2014 година во 19.00 часот на ,,СТУДЕНТ ФМ 92,9”.

За реализацијата на радиодрамата беа ангажирани тројца студенти по актерска игра на Факултетот за драмски уметности при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” од Скопје: Васко Костовски, Ангела Стојановска и Мартин Манев. За техничката реализација и режијата се погрижи Дамјан Костовски.

You May Also Like