Поетот Ристо Василевски на поетски фестивал во Сет

Поетот Ристо Василевски ќе учествува на фестивал на поезија „Живи гласови на Медитеранот” кој ќе се одржува од утре (петок, 20 јули)до 29 јули во Сет.

Сет е родното место на францускиот поет и есеист Пол Валери, на Средоземното Море. На поетската манифестација ќе учествуваат 80 водечки поети од 41 земја во светот.

По повод учеството на фестивалот, на академик Василевски му е објавен двојазичен избор на македонски и на француски јазик, со наслов „Глетка, почеток” (Scene, origine). Изборот го подготви и на француски јазик го преведе Милош Константиновиќ.

You May Also Like