„Погрешен прозорец“, „Сага за Викинзите“ и „Рогови“ премиерно во Синеплекс

Оваа недела на репертоарот на Синеплекс се наоѓаат три нови наслови.

rogovi(horns)_film

Од денеска (30 октомври, четврток) публиката премиерно ќе може да ги проследи филмовите „Погрешен прозорец“, „Сага за Викинзите“ и „Рогови“.

Последниот трилер на режисерот Начо Вигалондо „Погрешен прозорец“ (Open Windows), во кој глумат Елајџа Вуд и Саша Греј, домашната публика ќе може да го гледа од 30 октомври во киното Cineplexx. Во фокус на филмот се интернетот и модерните технологии, односно опасностите што демнат од модерните медиуми.
Славниот шпански режисер Вигалондо за филмот го вели следново: „Во време на брз
напредок на технологијата и комуникациите, се чини дека премалку водиме сметка за личната безбедност во интернет комуникација, се чувствуваме спокојно и заштитено, често не размислувајќи кој се наоѓа од другата страна на жицата“. Вигалондо воведе и една иновација во филмот, а тој новитет се однесува на снимањето делови од филмот со веб камери.

Неверојатна  борба за преживување на бурно море, реалистични херои и разработени
негативци, историски точна репродукција на костими и оружје и немилосрден вовед на животот од 9ти век се спакувани во оквир на денешната кинематографија.    Продуцентот Ралф С. Детрих  за филмот „Сага за викинзите: воините од север“ изјавува дека всушност горе наведено недостасува во авантуристичките филмови за Викинзите: „Сакав да снимам филм за Викинзите и тоа не само филм, туку голем филм. Викинзите имаат многу обожаватели, а кога списанието Шпигел на насловната страна објави приказна за нив, знаев дека ова е вистинското време.“

Во четврток ни пристига и филмот „Рогови“, фантастичен хорор снимен според бестселерот на Џо Хил. Главниот протагонист е млад дечко од Периш на кој по смртта на неговата девојка, почнуваат да му растат рогови. Во малиот град во кој што живее, оваа појава дополнително го стигматизира и го претвора во главен виновник за смртта на девојката, па тој ќе мора да ги искористи супермоќите кои што роговите му ги даваат за да го пронајде вистинскиот убиец.

You May Also Like