Повик за песна и есеј за Меѓународниот ден на писателите во затвор

И оваа година Канцеларијата на Потпретседателот на Меѓународниот ПЕН и на Разноликост – Колекција за поезија, фикција и есеј на Меѓународниот ПЕН во Македонија го одбележуваат Meѓународниот ден на писателите во затвор.

 

writing

Во рамки на активностите организирани под мотото „Ослободи го зборот“, „Поетики“ – Канцеларијата на Потпретседателот на Меѓународниот ПЕН и на Разноликост – Колекција за поезија, фикција и есеј на Меѓународниот ПЕН објавува Повик за песна: „Освој ја поезијата“;

А во рамки на активностите организирани по повод „Слободата на изразувањето“, Разноликост – Колекцијата за поезија, фикција и есеј на Меѓународниот ПЕН објавува Повик за есеј „Слобода – страв – желба“.

 

You May Also Like