Пламенка Трајковска Секстет со “Концерт во црвено” на Бит Фест

Вечерва на програмата на Бит Фест е концертот на во дворот на Културниот центар Магаза на Пламенка Трајковска секстет, насловен како “Концерт во црвено” …

Plamenka Trajkovska - sexstet

Во рамките на манифестацијата “Бит Фест” на 6 јули (недела) во дворот на Културниот центар Магаза со почеток во 21:30 часот, ќе се реализира концерт со наслов “Концерт во црвено”. Пред настапот на плоштадот Магнолија во 20:00 часот ќе биде изведен флеш моб.

На концертот ке настапи Пламенка Трајковска – секстет, во состав Пламенка Трајковска – виолина, Наташа Диденко – виолина, Сања Смилеска – виола, Александра Петковска – виолончело, Тони Пецанов – бандонеон и Ајхан Коборд- пијано.

КОНЦЕРТОТ ВО ЦРВЕНО ги опфака различните видови на танци кои се изведувале во минатото и кои биле интерпретирани од музичари во прекрасните балски сали во замоците на аристократските семејства.

Посебен дел од концертот е интерпретација на танго композиции со посебен осврт на композициите на најпознатиот композитор на тангото Астор Пјацола.

Програма:

 1. MINUET – L Boccerini
 2. BADINERIE – J.S. Bach
 3. HABANERA – G. Bizet
 4. VALS – J. Ivanovic
 5. TANGUEDIA – A. Piazzolla
 6. VUELVO AL SUR – A. Piazzolla
 7. BIYUYA – A. Piazzolla
 8. FEAR –  A. Piazzolla
 9. OBLIVION – A. Piazzolla
 10. ADIOS NONINO – A. Piazzolla
 11. TANGO FROM ,,SCENT OF A WOMAN,, A. Piazzolla
 12. LIBERTANGO – A. Piazzolla

You May Also Like