Омаж на Панде Татарчевски на Бит фест

Денеска (4 август, понеделник) во Заводот и музеј во Битола (Концертна сала) во 20:30 часот ќе биде одржан концерт на кларинети во чест на Панде Татарчевски.

 

Klarinet

На концертот насловен „Омаж на Панде Татарчевски“ че настапат Стојо Мисерлиоски, Игор Бакревски, Марјан Бакревски и Ристо Ѓоревски.

Програма:

1. G. Rossini/M. Mazzini – Barbiere di Siviglia

2. C. Debussy – Clair de lune

3. Zaquinha de Abreu – Tico Tico

4. Johan Strauss Jr. – Perpetuum Mobile

5. Johan und Josef Strauss – Pizzicato Polka

6. Johan Strauss Jr. – Tritsch – Tatsch Polka

—————- ПАУЗА ——————-

7. W.A. Mozart – Symphony no. 25, 1

8. B. Bartok – Romanian Folk Dances

9. G. Faure – Apres un reve

10. Bearb E. Schwinger – Bay a pesere mashke

11.  Д. Шуплевски – Capriccio for strings

You May Also Like