Нова сезона од балетските преноси од Бољшој во Синеплекс

Сезоната 2014/2015 на „Бољшој во кино“ ќе и овозможи на македонската публиката да ги открие досега неоткриените седум балети, вклучувајќи и неколку од најпознатите ремек-дела во историјата на класичниот балет.

legenda_za_ljubovta_boljjsoj_balet

 

На 26 октомври (недела) со почеток во 16:00 часот во Синеплекс официјално започнува сезоната на директни преноси на најдобрата балетска продукциска куќа, московскиот Бољшој. Љубителите на балетот ќе можат да уживаат во првиот балет од оваа сезона „Легенда за љубовта“.

You May Also Like