Најавено третото издание на Македонскиот електронски фестивал

По подолга пауза ” Digital Dance ” го најавува третото издание на Македонски Електронски Фестивал. Eден сосема посебен и ексклузивен настан наменет за вистинските уживатели на квалитетна електронска музика.

makedonski_elektronski_festival

По прекрасните два настана во Музејот на Современа Уметност третото издание на кое ќе настапат домашни артисти ќе се случи во Младинскиот Културен Центар- МКЦ

Организаторите најавуваат: „На нас ни е јасно дека во последните 10 години во Македонија голем број на DJ-и и продуценти со својата работа достигнаа врвен светски квалитет. Почитувајќи ја нивната работа организираме евент за и вие да се уверите во нивната вредност. На 3 стејџа со различен стил на музика и 30 DJ настапи и изведби во живо.

Drum’N Bass,House,Progressive,Techno,Trance

На Транс подиумот Bhooteshwara Label Party каде меѓу многуте македонски изведувачи имаме и еден специјален гостин од Португалија – TRYAMBAKA

На 8 Ноември ќе се дружиме со артисти кои немаме можност често да ги гледаме сите собрани на едно место.

Еден различен концепт на забава од сето она што досега се нуди и промовира во Македонија наменет за сите оние на кои музиката им е важна.

Претпродажба по цена од 200 ден во 1/2 Југотон и мрежата на купикартизасе низ државата www.kupikartizase.com

Билетите се органичени за овој настан“ – најавуваат организаторите

Еве ги сите диџеи:

HOUSE & amp; D’n’B

Darko Jordanov (Pmg / kanal 103)
Mirko Popov (Pmg / Kanal 103)
Nino Naumov (Pmg / Kanal 103)
Darko Stepic (D2, Tecna Kujna, BTKRSH)
D.LITE (D2, Rituals)
Drazi Drags
Hade (BTKRSH)
HANS SHC (D2)
Hypertech (D2, Tecna Kujna, BTKRSH)
Oky Doky
Puk’kah (D2, Rituals)
Tecktone (Neuritmix / BTKRSH)

. . .

TECHNO

ALEKSANDAR TANCEVSKI
Dejan Tevdo
Flooder
GORAN KAN
Nikola Rizov
Pass-N-G-R
Samoil Radinski
Vaso
Vidinovski

. . .

TRANCE

CПЕЦИJАЛЕН ГОСТИН: TRYAMBAKA (Live ACT) (Bhooteshwara Rec.) – (Por)
ПРОМОЦИЈА на новото EP “CONNECTED WORLDS”
SINISTER VISIONS ( LIVE ACT) (Bhooteshwara Rec.) – ( Por/Mk)
BLISARGON DEMOGORGON (LIVE ACT)
FOBI (LIVE ACT)
GOCH (LIVE ACT)
HAGENITH (LIVE ACT)
MR.BLENK (DJ SET)
PHOBOS AZAZEL (LIVE ACT)
SHADOW NOISES (LIVE ACT)

You May Also Like