„МАЈАНА“ го доби својот дом

„Мајана“ е новото ателје за современ накит што вечерва во 20 часот, ќе биде отворено во зграда на ССМ во близина на КИЦ, односно спроти ГТЦ.

ani-soro1

Во знакот на спонтаноста домаќинките Андријана Андреева и Маја Донева на овој простор ќе ги изложуваат своите изработки на уникатен накит.

„Ние сме среќните добитници на програмата „Инкубатор за занаетчии“ од Министерството за труд и социјална политика, тие ни го обезбедија дуќанот. Ние двете, со Маја сме вљубеници во традиционалното, владееме филигран, казас, ќустек, ебру, сликање на вода , ковање бакар и сребро. Плетеме, хекламе, везење монистра. Везење со свилен конец и пантлика.“- вели дизајнерката Андријана Андреева, која е основач на македонската етикета на накит „Ани соро“.

ani-soro3

You May Also Like