Манифестација „Петровденско чествување“

Во рамките на Културно лето Гази Баба, по втор пат во населеното место Јурумлери, кое го слави празникот Петровден, се одржа Манифестацијата „Петровденско чествување“.

petrovden_gazi_baba

Манифестацијата ја отвори градоначалникот Тони Трајковски, а пред големиот број на граѓани во музичкиот дел настапија – Милица Кузмановска, Мишко Крстевски, Душко Георгиевски, Јане Дунимаглоски, Даниела Темелковска и Сашо Митев во придружба на изворно народен оркестар.

You May Also Like