Ресенчанецот Благојче Думовски се претстави во Центарот за култура – Битола

Ресенскиот уметник Благојче Думовска ја одржа првата изложба на уметнички цртежи во Центарот на Култура во Битола, која беше отворена на 16-ти декември, а ќе трае до утре, 26-ти декември 2012 година.

Димовски е препознатлив по тоа што создава уникатни ликовни цртежи од хемиско пенкало на хартија.

Тој преку своите цртежи ни открива еден микро и макро космос проткаен низ нежен цртеж во флуидна атмосфера.

Александар Ивановски

You May Also Like