КУД „Дримкол“ со Велигденски концерт за Трескавец

Во име на љубовта и со желба да се даде скормен придонес за возобновувањето на манастирот Трескавец, Културно уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани денеска (07 мај, вторник, 2013 година) во МНТ (теaтар Центар) во  Скопје во 20:00 часот организира Велигденски концерт „Свадба Македонска“. 

КУД „Дримкол“ од Вевчани како сериозна културна институција во нашата држава чувствува обврска својата работа да ја презентира пред сите граѓани во Македонија, па токму од тука во програмата за работа за 2013 година предвидовме концерти во повеќе градови низ Македонија. Вевчанци се познати по својата големина, хуманост и спремност да поддржат и помогнат прави вредности во Македонија, па токму од тука 100 Вевчанци кои учествуваат во програмата на концертот во главниот град на нашата држава сакаат да дадат скромна поддршка и допринос за возобновувањето на Големиот духовен храм и вреден културно историски споменик   во Македонија –  манастирот Св.Богородица – Трескавец, се вели во соопштението за настанот.

You May Also Like