Концерт на Sarah Мace во Софија

По националната награда „Странски студент на годината“ на Р. Бугарија 2012, ексклузивката на Горила продукција Сара Костадиновска alias Sarah Mace утре (16 јуни, недела)  во 20:30 часот гостува во Студио 5, Софија со авторски концерт насловен како “Sarah Mace acoustic”.

Концертот ќе претставува симбиоза од поп, џез и класична музика, потопена во минималните динамики од звуците на харфа, пиано, гитари, саксофон и перкусии. На сцената ќе многу македонско-бугарско пријатество со Ива Христовска (гитара, вокали), Даниел Тодоров (гитара), Стефан Здравески (саксофон, вокали), Мартин Марков (пиано), Александар Бахнов (пиано) и Стиљан Славков (перкусии).

извор: mmm.com.mk

You May Also Like