Концерт на „Чалгија саунд систем“ во Охрид

На 12 април (сабота) во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, „Чалгија саунд систем“ ќе одржат Предвелигденски концерт.

calgija_sound_sistem

„Чалгија саунд систем“ е група која ја негува македонската чалгиска музика, но и изведува музика које е инспирирана или слична со чалгиската. КОнцертот ќе се одржи во Големата сала на Центарот за култура.

You May Also Like