Концерт на октетот „Прилеп“

Денеска (петок, 8 август) од 20:30 часот во Киното Мис Стон во Прилеп целовечерен концерт ќе одржи октетот Прилеп. Концертот е во рамките на Прилепското културно лето, што го организира Центарот за култура “Марко Цепенков”.

oktet_prilep

Октетот ќе исполни дел од композициите од неговиот богат репертоар, меѓу кои “Билјана платно белеше”, “Кате Кате лично моме”, “Те видов и се заљубив”, “Ангел прекрасен” , “Ако бевме заедно”…..

Октетот “Прилеп” подолги години ја одржува традицијата за староградска песна, работејќи под закрилата на ЦК”Марко Цепенков”. Членовите велат дека пејат со душа и од срце. Октетот има издадено три албуми со 40 композиции.

You May Also Like