Концерт на мешаниот хор при КУД „Стив Наумов“ во Битола

Денеска (2 јули, среда) во 20:30 часот во Концертната сала на Завод и музеј Битола концерт ќе одржи Мешаниот хор при КУД Стив Наумов.

kud-stiv-naumov1

Програмата на концертот вклучува: „Тебе поем“ од Добри Христов, „Њест Свајт “ – СТ.СТ.МОКРАЊАЦ, „Статија трета“ – СТ.СТ.МОКРАЊАЦ „Достојно ест “ АТАНАС БАДЕВ, „К Богородице Прилежно – А.АРХАНГЕЛСКИ, „Херувимска“ – СТ.СТ.МОКРАЊАЦ, „Рапсодија 2“ – Т.СКАЛОВСКИ, „Никој не знае“ – ЦРНЕЧКИ СПИРИТУАЛ, „Можно е да врне“ – ЖАХ БРЕЛ, „Не можам да престанам да те сакам“ – РЕЈ ЧАРЛС.

Аранжманот е на Александар Црвенко, солисти се Рената Николовска и Силви Атанасовска, клавир Марија Шамовска. Диригент: Ирена Јовановска и Љубомир Трифуновски.

You May Also Like