Концерт на Македонскиот камерен оркестар

В среда (28 ноември, 2012) во салата Империјал на МОБ, со почеток во 20:00 часот концерт ќе одржи Македонскиот камерен оркестар под диригентската палка на Саша Николовски Ѓумар.

Солист на концертот е Ема Шмид на пијано од Австрија, а на програмата се дела од Моцарт, Брункер, Распиѓи, Шнитке, Б.Петровиќ.

You May Also Like