Документарен филм за актерот Игор Маџиров

Документарниот филм „Интервју за Игор” (детето со црвената коса) е инспириран од животот, делото и смртта на актерот Игор Маџиров.

ФилмоСнимен е во соработка со неговите пријатели, колеги и со дозвола на семејството Маџирови, а ќе биде промовиран на 20 февруари, на 13-годишнината од неговата смрт, на фејсбук страницата посветена на него.

Игор Маџиров е познат по детската серија „Светот на бајките“, а имаше и бројни улоги на театарските штици и на ТВ екраните. Никој не ја дозна причината за неговото самоубиство во 2000 година.

Извор: Радио МОФ

You May Also Like