Книжевни разговори со Венко Андоновски

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“-Скопје организира Книжевни разговори со Венко Андоновски. Повод за разговорот е романот „Ќерката на математичарот“, носител на престижната наградата „Стале Попов“ на Друштвото на писателите на Македонија за 2014 година.

venko-andonovski

 

Книжевните разговори ќе се одржат на 16 октомври (четврток) 2014 година, во Спомен-собата на Миладиновци, со почеток во 19.00 часот. Раговорите ќе ги води Братислав Ташковски а делови од наградениот роман на Андоновски ќе интрепретира актерот Томе Витанов.

Во рамките на Книжевните разговори со Андоновски ќе се опфатат и темите кои ги третират вредносните системи, актуелниот миг, книжевните награди, генерациското обновување и промоцијата на македонската книжевност.

You May Also Like