Изложба на Симонида Филипова Китановска во Прилеп

Денеска (петок, 26 септември 2014 година) од 20:00 часот во галеријата од Центарот за култура „,Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложбата „Птичја градина“ (bird’s garden) од уметницата Симонида Филипова Китановска.

Sonuvan moment_simonida_f_kitanovska

На изложбата на Симонида Филипова Китановска ќе бидат претставени 30 акварели.

Симонида Ф. Китановска е родена 1965 Скопје,Р. Македонија. Дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. 1988 год.во класата на проф.: Димитар Кондовски и Родољуб Анастасов. Член на ДЛУМ од 1988 год. 1991-1997 живее и работи во Бостон, САД. Има реализирано голем број самостојни и групни изложби и е добитник на повеќе значајни домашни и меѓународни награди и признанија.

Tragovi na letot_simonida_f_kitanovska

You May Also Like