Изложба на Омер Калеши во Истанбул

Синоќа во Тек Санат галеријата во Истанбул, Турција, се отвори самостојната изложба на Омер Калеши.

На изложбата како специјални гости присуствуваа директорката на Националната галерија на Македонија, г-ѓа Халиде Палоши, и претставници од галеријата, а на свеченото отворање на изложбата беа и Јордан Плевнеш, ректор на ЕСРА и конзулот на Р.Македонија во Турција, г-ѓа Зерим Абас.

По отворањето на изложбата се дискутираше околу позитивната реакција и подготвеноста на предложените членови на иницијативниот одбор, за започнување со сериозен ангажман околу реализирање на предлог-идејата на директорката на Националната галерија, г-ѓа Палоши, за отворање на галерија на Омер Калеши во Скопје. По враќањето во Скопје, Палоши започнува со состаноци со членовите на иницијативниот одбор.

You May Also Like